Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Χτύπησαν μέσα στην φυλακή τον τζιχαντιστή που σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον πρίγκιπα Γεώργιο



Ο 32χρονος Χουσεΐν Ρασίντ δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο από συγκρατούμενό του σε φυλακή του Μάντσεστερ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Με ένα αυτοσχέδιο όπλο, που κατασκευάστηκε από οδοντόβουρτσα και λεπίδα ξυραφιού, δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο από συγκρατούμενό του ο τζιχαντιστής που σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον 5χρονο πρίγκιπα Γεώργιο. Ο 32χρονος Χουσεΐν Ρασίντ δέχθηκε την επίθεση την Τετάρτη 25 Ιουνίου μέσα στην φυλακή Στρεϊντζγουέι του Μάντσεστερ όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών μετά την σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του τρίτου στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου και δισεγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Ρασίντ είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον μαζί με την διεύθυνση του σχολείου Thomas’s Battersea στο Λονδίνο, όπου φοιτά ο μικρός πρίγκιπας και παρακινούσε άλλους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να δηλητηριάσουν παγωτά και να τα μοιράσουν στους μαθητές του σχολείου. 

Στην ίδια φωτογραφία διακρινόταν δύο τζιχαντιστές με μάσκα και η λεζάντα έγραφε: «Δεν θα αφήσουμε ούτε τη βασιλική οικογένεια». Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ένας συγκρατούμενος του τζιχαντιστή τον τραυμάτισε στο πρόσωπο επειδή εξοργίστηκε που ο Ρασίντ ήθελε να δολοφονήσει τον πρίγκιπα Γεώργιο. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε: «Ένας κρατούμενος έλαβε νοσοκομειακή περίθαλψη για μικρούς τραυματισμούς μετά από περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 25 Ιουνίου. Διεξάγεται έρευνα (για το περιστατικό)». Πηγή από την φυλακή ανέφερε στην εφημερίδα Star πως μέσα στο κελί του Ρασίντ υπήρχε αίμα παντού και πρόσθεσε πως κανείς από τους άλλους κρατούμενους δεν συμπαθεί τον άνθρωπο που ήθελε να δολοφονήσει τον μικρό γαλαζοαίματο. «Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους πράγματα στην Στρεϊντζγουέι», δήλωσε η πηγή.


Εύα Παυλάτου
protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου