Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Πεδίον του Άρεως, της πρέζας, της πορνείας και των όπλων



Υπάρχουν τρεις με τέσσερις Αφγανοί έμποροι, οι οποίοι μοιράζουν ναρκωτικά στην οδό Μαυρομματαίων, με την κάλυψη ατόμων από την ΑΣΟΕΕ, οι οποίοι έχουν απειλήσει και κατοίκους. Μέσα στο Πεδίον του Αρεως το βράδυ εκδίδονται ανήλικα κορίτσια και αγόρια ακόμη και για δύο ευρώ».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο κάτοικος της περιοχής του Πεδίου του Αρεως την κατάσταση που επικρατεί σε ένα σημείο όπου τις βραδινές ώρες βρίσκουν κατάλυμα πάνω από 200 τοξικομανείς. Χθες η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα στοιχεία από τις επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.



Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν προσαχθεί συνολικά 6.082 άτομα -τοξικομανείς και μικροέμποροι- ωστόσο από αυτούς έχουν συλληφθεί μόλις οι 231, με τους υπόλοιπους να αφήνονται ελεύθεροι. Οι φωτογραφίες πέριξ του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας, που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα, για την οποία διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) αλλά, όπως φαίνεται, απευθύνονται… εις ώτα μη ακουόντων.

Καταγγελίες

Την ίδια στιγμή δεκάδες είναι οι καταγγελίες πως τις πρώτες πρωινές ώρες γίνονται ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην περιοχή μεταξύ εμπόρων. «Με καδρόνια ανά χείρας δύο τρεις έμποροι ο ένας χτυπούσε τον άλλον. Αλύπητα. Ποια Αστυνομία; Δεν υπάρχει Αστυνομία εδώ εκείνες τις ώρες και σφάζονται στην κυριολεξία. Αρκετοί βγάζουν ακόμη και μαχαίρια για να ελέγξουν το εμπόριο», είπε στον Ελεύθερο Τύπο η Βασιλική Χατζοπούλου, η οποία διατηρεί συμβολαιογραφείο στην οδό Μαυρομματαίων, απέναντι ακριβώς από τις «πιάτσες θανάτου».

Απειλές

Η ίδια καταγγέλλει ακόμη πως έχει απειληθεί από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως «προστάτες» του Πεδίου του Αρεως. «Εχουμε λοιπόν λοιδορηθεί ως παρκολόγοι. Εχουμε απειληθεί από ομάδες που έχουν εμφιλοχωρήσει στα πανεπιστήμια. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε», μας λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως όταν απευθύνθηκαν στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εκείνη απλά αρκέστηκε να «στείλει συνεργάτες της να ακούσουν το πρόβλημά μας».

«Κάθε βράδυ οι συμμορίες κάτω από τα παράθυρά μας συγκρούονται, μαχαιρώνονται, έχουν πιστόλια και γίνεται πιστολίδι λες και βρίσκεσαι σε κάποια ταινία του κινηματογράφου», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της περιοχής.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως η διακίνηση των ναρκωτικών δεν σταματάει και διαρκεί 24 ώρες το 24ωρο. Ολα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων», είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να συνεχιστούν, ωστόσο φαίνεται πως αυτές δεν επαρκούν, καθώς απαιτείται παρέμβαση της Πολιτείας.


«Όταν πιάνεις έναν τοξικομανή χωρίς ποσότητα ναρκωτικών ουσιών πάνω του δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για κάτι. Γι’ αυτό και γυρνάει πίσω όταν αφήνεται ελεύθερος», μας λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.


ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου