Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Φυλάκισαν 15χρονη γιατί έκανε έκτρωση μετά τον βιασμό από τον αδερφό της



Έντονες αντιδράσεις, κυρίως εκτός συνόρων, έχει προκαλέσει, η απόφαση δικαστηρίου της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, να στείλει στη φυλακή 15χρονη επειδή έριξε το παιδί που προήλθε από βιασμό της, δράστης του οποίου ήταν ο 17χρονος αδελφός της. 

Βάσει της νομοθεσίας, στη χώρα επιτρέπονται οι αμβλώσεις μόνο «σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις επιπλοκών υγείας της εγκυμονούσας και εφόσον το έμβρυο είναι μικρότερο από έξι εβδομάδων». 

Το θύμα βιάστηκε οκτώ φορές από τον 17χρονο αδελφό της, σε διάστημα ενός μήνα και καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί ότι κυοφορεί. Παρότι το διάστημα των έξι εβδομάδων παρήλθε και έχοντας τη στήριξη και της μητέρας της, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτρωση. 

Αυτή η απόφαση τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ ο δράστης και αδελφός της θα φυλακιστεί για δύο χρόνια. Κατηγορίες ενδέχεται, επίσης, να αντιμετωπίσει και η μητέρα που δεν απέτρεψε αλλά αντιθέτως στήριξε την κόρη της στην απόφαση να ρίξει το παιδί. 

Το πιο περίεργο της ιστορίας είναι ότι οι κατήγοροι έκριναν χαμηλή την ποινή και εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά της απόφασης, ζητώντας το θύμα να τιμωρηθεί με φυλάκιση ενός έτους και ο δράστης με επτά χρόνια. 


Πηγή : nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου