Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Μειώνουν και επίσημα συντάξεις, μειώνουν αφορολόγητο φτωχοποιούν την κοινωνία



Η Κομισιόν στην έκθεση συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει το ψαλίδι  των συντάξεων του 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Την υλοποίηση και των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει υπογράψει καταστροφικά για την κοινωνία μέτρα.

Στην έκθεση συμμόρφωσης που έδωσε στην δημοσιότητα η Κομισιόν επισημαίνει πως, με αυτά τα δεδομένα, υφίστανται οι προϋποθέσεις για «επιτυχή ολοκλήρωση» του προγράμματος στήριξης αλλά και για εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Η Κομισιόν προβλέπει πως η Ελλάδα θα πετύχει ή θα υπερβεί τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Το πρωτογενές θα ανέλθει στο 4,2%, σαφώς χαμηλότερα από το 5,19% που προβλέπει πάντως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Προϋπόθεση για την επίτευξη των εν λόγω στόχων είναι όμως η τήρηση των δεσμεύσεων όπως η  περικοπή των συντάξεων στις αρχές του επόμενου έτους και μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, η Επιτροπή εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο 1,9% φέτος, θα τονωθεί στο 2,3% την επόμενη διετία, προτού «ξεφουσκώσει» ελαφρώς στην συνέχεια, πέφτοντας στο 1,8% το 2022.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου