Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Παυλόπουλο να βοηθήσει την Ελλάδα και ο πρόεδρος κρύφτηκε πίσω από το Σύνταγμα



Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε η συμφωνία για το Μακεδονικό να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή πριν υπογραφεί από τον πρωθυπουργό, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «βαθιά προβληματική συμφωνία» με παραχώρηση της γλώσσας και της εθνότητας και όπως είπε είναι, «εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν  διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος (ΑΝΕΛ) δεν συμφωνεί.

Ζήτησε ευθέως την παρέμβαση Παυλόπουλου: «Πιστεύω ότι και εσείς, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, αλλά και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει βαθιά την συνταγματική τάξη της χώρας, μπορείτε να παρέμβετε, ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο».

Για να πάρει την αρνητική απάντηση από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας που του είπε ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί». Με απλά ελληνικά πρώτα η καρέκλα μου και μετά τα Εθνικά θέματα μπορεί αν είμαι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά είμαι και Προκόπης!!!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου