Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αυγενάκης : Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην πρωτοβουλία της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ., ΔΗΜ.Τ.Ο. Βύρωνα για δενδροφύτευση του Υμηττού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δυσμενείς επιπτώσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει να επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους και το σύνολο των οικοσυστημάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν την εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων, άμεσα και υπεύθυνα. Με συντονισμένες προσπάθειες και με τη συμμετοχή της Πολιτείας, της διεθνούς κοινότητας, των ιδιωτών και του καθενός από εμάς. 

Η αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών αποτελεί στην πραγματικότητα αμυντική πολιτική για τη χώρα. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλώς πρόληψη κατά των φυσικών καταστροφών, αλλά θωρακίζει και την οικονομική ζωή της Χώρας. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγή το οποίο βασίζεται στην  βιώσιμη ανάπτυξη. Για την Παράταξή μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η δημιουργία και εφαρμογή ενός συνεκτικού αναπτυξιακού πλαισίου, το οποίο θέτει την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο της πολιτικής».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου