Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Πηγές ΝΔ: Δεν αναγνωρίζουμε «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα»Πηγές της Νέας δημοκρατίας σχολίασαν τις δηλώσεις του Σλοβάκου ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κούκαν οι οποίες μεταφέρθηκαν σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου και ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εμφανίστηκε να μην είναι εντελώς αρνητικός σε ό,τι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο Μόναχο επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θέσεις της ΝΔ σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός είναι η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων με την απάλειψη κάθε αλυτρωτικής αναφοράς και η υιοθέτηση μιας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και για κάθε χρήση (erga omnes).

Οι πηγές της ΝΔ τόνισαν επιπλέον ότι δεν μπορεί να γίνει καθοιονδήποτε τρόπο αποδεκτή η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» και επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν αυξημένη ευαισθησία στο θέμα του ονόματος καλώντας τους Ευρωπαίους να τη σεβαστούν.

Τέλος αναφερόμενες στην πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση κρατά την αντιπολίτευση σε βαθύ σκοτάδι».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου