Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Τσακώνονται για το τέλος ή όχι της λιτότητας Τσακαλώτος και Χουλιαράκης



Το αν τελειώνει ή όχι η λιτότητα δημιούργησε μία κόντρα ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη που έχουν διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο μεν υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για «μείωση» λιτότητας, ο δε αναπληρωτής υποστηρίζει ότι «τελειώνει» η λιτότητα για τους Ελληνες.

«Δεν ευσταθούν όσα λέγονται ότι υπάρχουν νέα μέτρα (Σ.σ. εννοεί στο πολυνομοσχέδιο), ούτε ότι θα υπάρχει περισσότερη λιτότητα. Θα υπάρχει μικρότερη λιτότητα», είπε ο κ. Τσακαλώτος χθες.

Ωστόσο, σήμερα ο κ. Χουλιαράκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι: «Η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% είναι εφικτή, όπως εφικτή είναι και η δημοσιονομική επέκταση της οικονομίας. Και είναι ακριβώς αυτή η δημοσιονομική επέκταση που σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης περιόδου παρατεταμένης λιτότητας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ  Αθανάσιος Βαρδαλής, παρενέβη  και επέκρινε τον κ. Τσακαλώτο γι’ αυτή του την τοποθέτηση.

Ο κ. Τσακαλώτος μετά το τέλος της τοποθέτησης του κ. Βαρδαλή ζήτησε το λόγο και διαμαρτυρήθηκε εντόνως: «Είπα ότι μειώνουμε τη λιτότητα, όχι ότι τελείωσε η λιτότητα», ανέφερε χαακτηριστικά, ζητώντας σε εντονότατο ύφος από τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος να … διορθώσει την τοποθέτησή του. Ο κ. Βαρδαλής αμέσως διευκρίνισε: «Αναφέρθηκα» σημείωσε, «σε όσα είπε ο κ. Χουλιαράκης».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου