Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο Βούτσης μάλλον αναφερόταν στους συντρόφους του Ρουβίκωνα για προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος



Με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα δεν ήταν λαλίστατος ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, τώρα που είναι ορατό ότι χάνει την καρέκλα βλέπει προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος.

Προκαλώντας την κοινωνία ο Νίκος Βούτσης βλέπει ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα ύπαρξης σοβαρών απειλών κατά του πολιτεύματος, και αυτό το λέει στον απόηχο της απόπειρας κουκουλοφόρων να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη. Εάν έχει γίνει αυτό!!

Δεν έβγαζε άχνα όμως για τους κουκουλοφόρους του Ρουβίκωνα που έκαναν ανεξέλεγκτα και κάνουν επιθέσεις χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, συνέδεσε το περιστατικό αυτό με όσα ο ίδιος είχε προ ημερών αναφέρει σχετικά με την ύπαρξη σχεδίων επιθέσεων κατά του Κοινοβουλίου, εξ αφορμής τότε απόπειρας ακραίων ομάδων και με την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής να εισβάλουν στη Βουλή και έκανε αναφορά μόνο στις ακροδεξιές ομάδες χωρίς να αναφερθεί στους συντρόφους ακροαριστερούς:

«Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων με δραστηριοποίηση μικρών ολιγάριθμων ομάδων της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας, και μιας προσπάθειας εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος με στόχο βουλευτές και κόμματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

«Προσπάθησαν και προσπαθούν και πρέπει να αποτραπούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για δικές τους απόψεις. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Πρέπει να υπάρξει ένα πέπλο, ένας κύκλος ασφάλειας για να μπορούν όλοι θεσμικοί παράγοντες να διαμορφώνουν και να εκφράζουν την άποψή τους. Η πάνδημη αποδοκιμασία από όλες δυνάμεις δημοκρατικού τόξου να υπάρχει κάθε στιγμή. Οχι επιλεκτικά, συμψηφιστικά, όχι επιβραβεύοντας απόψεις που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Δεν πρέπει να δίνεται οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική, να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου».

Μετά και από αυτές της επιλεκτικές δηλώσεις Νίκου Βούτση με προσοχή να μην  θίξει ακροαριστερούς συντρόφους, δείχνει ότι είναι σε ενέργεια σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει την λάσπη για δήθεν αποστασία και αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος και αυτό γίνεται νομίζοντας ότι δεν τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και ότι είναι ικανοί για πολλά και επικίνδυνα αρκεί να μην χάσουν την καρέκλα.

Κάποιος να τους προειδοποιήσει ότι η δικαιοσύνη δεν θα τους αφήσει ατιμώρητους τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου