Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Βάρεσαν κανόνι οι εταιρίες Airtickets και το Travelplanet24! Στον δρόμο 180 υπάλληλοι




Airtickets και Travelplanet 24 ιδιοκτησίας του ομίλου Tripsta από σήμερα σε αναστολή λειτουργίας λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει εδώ και καιρό ο όμιλος.

Η οικονομική κατάρρευση της εταιρείας οφείλεται στην αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν σε χρέη της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες για εισιτήρια που είχε εκδώσει.

Η οφειλές  της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες είχε φθάσει τα 70 εκατ. ευρώ, για τα οποία συμφωνήθηκε η αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Το επιπλέον άνοιγμα της εταιρίας όπως ακούγεται και γράφεται σε ΜΜΕ είναι ύψους 30-35 εκατ. ευρώ στην αγορά της Γερμανίας, από εισιτήρια που είχαν εκδοθεί μέσω του παραρτήματος που διατηρεί η Tripsta στη συγκεκριμένη αγορά. Η οφειλή της εταιρείας μόνο προς τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa φέρεται να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

180 εργαζόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τερματισμό των συμβάσεών τους, και βρίσκονται πλέον στον δρόμο αλλά χωρίς να κινδυνεύουν οι αποζημιώσεις τους όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου