Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Προφυλακιστέοι οι 8 από τους 11 αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ



Οι επτά από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στην Ασφάλεια. Ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής φέρεται στο παρελθόν να είχε αντιμετωπίσει ψυχιατρικά προβλήματα και να είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι οκτώ από τους έντεκα συλληφθέντες  για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Απολογήθηκαν την Δευτέρα, στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους. Χθες,  παρέμεναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, ωστόσο, επίκειται η παράδοσή τους στη διεύθυνση Μεταγωγών και η μεταφορά τους σε σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας, όχι στον Κορυδαλλό. 

Εις βάρος των έντεκα συλληφθέντων η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. 

Οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι. 

Μεταξύ όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι είναι και ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής, που φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. 

Οι έντεκα «μπαχαλάκηδες» συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20-25 κουκουλοφόρων, που λίγο μετά τις  5 το πρωί της περασμένης Παρασκευής επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους άντρες των ΜΑΤ, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

Από τους έντεκα συλληφθέντες, οι επτά ήταν Έλληνες, και οι τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και μια νεαρή υπήκοος Ρουμανίας. Οι επτά από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στην Ασφάλεια. Ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής φέρεται στο παρελθόν να είχε αντιμετωπίσει ψυχιατρικά προβλήματα και να είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. 


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου