Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Σουλτάνος και με την βούλα! Στο 55% ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 75% των ψήφων



Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί τον Ερντογάν με 29,4%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,48% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έχει 6,92%.

Αμφιβολίες της αντιπολίτευσης για το ποσοστό Ερτνογάν με πολλές καταγγελίες για βία και νοθεία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγελίες ανέφεραν ότι στην πόλη Ούρφα, ο βουλευτής του AKP, Ιμπραΐμ Χαλίλ Γιλντίζ, προέβη σε καταστροφή υλικού του φιλοκουρδικού κόμματος CHP μαζί με την φρουρά του. 

Στο Ντιγιάρμπακιρ, άνδρες του MHP προσπάθησαν να περάσουν στο εκλογικό κέντρο με 1.000 προσημειωμένα ψηφοδέλτια ήδη σε φακέλους. Επίσης, στο Σούρουτς έγινε προσπάθεια νοθείας, καθώς οι κάλπες 1043-1044 άνοιξαν από άνδρες και σε αυτές προστέθηκαν ψηφοδέλτια, ενώ άνδρας προσπάθησε να ψηφίσει δύο φορές και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερις σάκοi με προσφραγισμενες ψήφους.

4 άνθρωποι συνελήφθησαν στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λόγω υποψιών ότι προσπάθησαν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών σε τμήματα της περιοχής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Νωρίτερα, το Anadolu ανέφερε πως οι τουρκικές αρχές εκκίνησαν «νομικές διαδικασίες» εναντίον δέκα Γάλλων πολιτών, οι οποίοι φέρεται να προσποιήθηκαν τους παρατηρητές, αλλά στην πράξη προσπάθησαν να παρέμβουν στις εκλογές, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι Κούρδοι, αντιπολιτευόμενοι και ΜΚΟ είχαν κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες παρατηρητές, για να επιβλέπουν τις κάλπες για νοθεία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου