Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Σαμαράς για Novartis: Έχουν μπλέξει άσχημα ο Τσίπρας και οι συνεργοί του


Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να μείνει η σπίλωση και η σκιά σε βάρος των δέκα κορυφαίων πολιτικών προσώπων-στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στη χαρακτηρισμένη ως «σκανδαλώδη» υπόθεση Novartis.

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά, ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Novartis ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση και η σκιά σε βάρος μας. Οφείλω να σας πάω μέχρι τέλος και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το οφείλω στη χώρα, την παράταξη, την γυναίκαι και τα παιδιά μου! είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».

Ο κ. Σαμαράς είπε πως είναι κανόνας στο τόπο αυτό όταν κάποιος προχωρήσει σε μια απλή μήνυση να τον καλεί ο εισαγγελέας να καταθέσει. « Είναι δυνατόν να μη καλέσει έναν πρώην πρωθυπουργό; Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη; Από αλαζονεία; Μπορεί, αλλά κυρίως από φόβο! Οι μεγάλες υποθέσεις δε μπαίνουν στο αρχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η προανακριτική υπήρξε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση! Απεφάνθη ότι δεν έχει αρμοδιότητα, πράγμα που οφείλατε να γνωρίζατε εκ των προτέρων και σας είχαμε προειδοποιήσει».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για καθεστώς που αγνοεί τις καταγγελίες των δικαστικών ενώσεων και οδηγεί σε παραίτηση ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που ενημερώνεται προνομιακά και «βλέποντας όλα αυτά κανείς που τη κατάντησαν τη δικαιοσύνη τι γαϊτανάκι έχουν στήσει για την υποταγή της Δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου».

 «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη! Προσέξτε όμως γιατί δε γίναμε εμείς όμηροι του Παπαγγελόπουλου αλλά εσείς! Και θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος», σημείωσε με νόημα.

Ακόμα, προειδοποίησε πως με τη στάση της κυβέρνησης και την απόφαση της Βουλής στην υπόθεση της Novartis, ανοίγει «λεωφόρος» για άλλες που γίνονται σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, τα ΕΛΤΑ, τη τράπεζα Αττικής και τα κοινοτικά κονδύλια για τους μετανάστες.

«Σε ότι με αφορά δηλώνω ότι το έγκλημα της σκευωρίας υπάγεται στέρεα στη δικαιοδοσία της Βουλής! Εσείς για αυτά θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στα λοιπά ζητήματα της επικαιρότητας, λέγοντας πως είχε προειδοποιήσει και για τα μνημόνια και για το «τσουνάμι λαθρομεταναστών που θα βουλιάξει τη χώρα». «Εσείς απαντούσατε με χορούς και νταούλια και go back κ. Μέρκελ! Τώρα που ομολογήσατε τις αυταπάτες σας έχετε ανάγκη να κατασκευάσετε ενόχους! Οι αυταπάτες σε αυτό τον κόσμο πληρώνονται! Και όταν συνειδητοποιείς ότι κάνεις λάθος και επιμένεις το πληρώνεις ακριβότερα», είπε.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό σημείωσε πως στη πραγματικότητα «πάτε να νομιμοποιήσετε τον αλυτρωτισμό σε βάρος της χώρας μας», κάνοντας λόγο για «εφιαλτικά τα αδιέξοδα» με «κατασκευασμένα» θύματα!.

«Χρειάζεστε εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε αλλά δε θα το κάνετε! Έχετε πατήσει πάνω στις νάρκες σας. Θα πρέπει να ξέρει ο αρχηγός σας! Άλλο αυτός που καβαλά το κύμα και όπου το βγάλει και άλλο αυτός που θα το δαμάσει και αν χρειαστεί θα πάει κόντρα», κατέληξε.



Παναγιώτης Τζαννετάτος
newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου