Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η κυρία που αρνήθηκε τεχνογνωσία του CERN για την καταπολέμηση καρκινικών όγκων



Η κυρία ονομάζεται Ματρώνα Κυπριανίδου και ως Γεν Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας αρνήθηκε την εγκατάσταση επένδυσης 100εκ ευρώ που αφορά στην αποκλειστική χρήση τεχνολογίας του CERN για την καταπολέμηση καρκινικών όγκων !!!!!!!! 

Αυτό σημαίνει ότι Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία διεκδικούν πλέον την επένδυση και την τεχνογνωσία αποκλειστικά για Βαλκάνια, Τουρκία, Βόρεια Αφρική.

Τι είναι αυτή η επένδυση

Πρόκειται για καινοτόμο σύστημα ακτινοβολίας κατά των καρκινικών όγκων με δέσμη πρωτονίων, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρωτογενείς καρκίνους, αφού «χτυπά» τον όγκο «στην καρδιά του», καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς, ενώ αφήνει άθικτα τα υγιή κύτταρα γύρω απ’ αυτόν.

Στο CERN, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πέραν των διάφορων προγραμμάτων βασικής έρευνας στην πυρηνική και σωματιδιακή φυσική, έχουν αναπτυχθεί, και συνεχώς αναπτύσσονται, καινοτόμες εφαρμογές στην Ιατρική για τη διάγνωση και καταπολέμηση του καρκίνου.

Και τέτοια υποδομή είναι αυτή που αρνήθηκε η χώρα μας (ιδρυτικό μέλος του CERN, από το 1954), μ’ αποτέλεσμα να τη διεκδικούν σήμερα κράτη που δεν είναι καν αναπληρωματικά μέλη του Οργανισμού CERN, ούτε έχουν το επιστημονικό και τεχνολογικό δυναμικό ώστε να στελεχώσουν και να συντηρήσουν τεχνολογικά και επιστημονικά τέτοιες υποδομές.

Υποδομές που λειτουργούν εδώ και χρόνια σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Κορέα, Ιαπωνία ή βρίσκονται υπό αγορά (ή κατασκευή) σε Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία κ.α.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου