Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Απόφαση - βόμβα από ΣτΕ: Νόμιμο το «ψαλίδι» στις συντάξεις



Απόφαση - μαχαιριά για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εξετάζοντας τις προσφυγές κατά του νόμου Κατρούγκαλου και του επανυπολογισμού, οι ανώτατοι δικαστές έκριναν νόμιμο το «ψαλίδι» που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, δηλαδή 13 έναντι 12, δείγμα της μάχης που έγινε στο δικαστήριο, όμως, η τελική κρίση είναι η απόρριψη των προσφυγών που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Πληροφορίες που δίνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, αναφέρουν το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Το ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.
Αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές, που φτάνουν έως και 18% θα τεθούν σε εφαρμογή και χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μεγάλες μειώσεις, που σύμφωνα με πρόσφατα παραδείγματα των ΝΕΩΝ, θα φτάνουν τα 350 ευρώ.


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου