Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Πανελλήνιες εξετάσεις: Εισιτήριο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ο βαθμός απολυτηρίου

Μαθητές του 2ου πειραματικού Λυκείου Αθηνών περιμένουν να ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)


Στη σταδιακή κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων θα οδηγήσουν οι αλλαγές της Παιδείας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Ωστόσο οι εξετάσεις δεν θα καταργηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα και για όλες τις σχολές.

Οι αλλαγές θα έρθουν άμεσα και σε λίγα χρόνια οι υποψήφιοι θα εισάγονται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα εξαρτάται από το βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου, σημείωσε. Ουσιαστικά τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α' Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εξετάσεις όμως δεν θα καταργηθούν για μια σειρά σχολών, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία». 

Πάντως ο υπουργός δεν διευκρινίζει αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των εξετάσεων για τις υπόλοιπες σχολές και πότε το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ισχύσει και για Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές.

Τι λέει η ΝΔ

Σχολιάζοντας τα περί κατάργησης των Πανελλαδικών, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε για «λόγια του αέρα».

«Λόγια του αέρα για ακόμα μια φορά, καθώς τόσον καιρό δεν έχουμε δει σχετικό νομοσχέδιο ούτε στη δημόσια διαβούλευση ούτε στη Βουλή. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να επιδεικνύει πρωτοφανή ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού προς σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων» σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωσή της η Νίκη Κεραμέως.


Πηγή : pontos-news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου