Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ο Τσίπρας στην Λέσβο μίλησε σε κομματικό ακροατήριο και δεν αναφέρθηκε ούτε στο ΦΠΑ


Αποκάλεσε "κάποιους" ο Αλέξης Τσίπρας τους κατοίκους της Λέσβου και ότι δεν τον ήθελαν εκεί.

Η Μυτιλήνη ήταν από νωρίς σήμερα το πρωί μια «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παρέμειναν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων ήταν κατεβασμένα.

Ο Τσίπρας είχε το θράσος να ενοχληθεί κιόλας, από την αποχή των φορέων από το συνέδριο, όσο κι από το δικαιολογημένο κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε από κατοίκους πριν και κατά την άφιξη του στο νησί, αποδίδοντας το στα ΜΜΕ, που όπως είπε επιχείρησαν να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του στη Μυτιλήνη. 

Ξεκινώντας την ομιλία του με το γνωστό θράσος του Τσίπρα αποκάλεσε κάποιους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Λέσβου λέγοντας : «Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας».

Εκτός από την προπαγάνδα και το "παραμύθι" που λέει συνέχεια ο Τσίπρας δεν ζήτησε ούτε μία συγνώμη για την πολιτική της κυβέρνησης του.

Την ώρα που μιλούσε στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, απουσία τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο συλλαλητήριο των κατοίκων, οι διαδηλωτές πλησίασαν τους 3.000, κι ενώ το νησί βρισκόταν ήδη σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Η πορεία άρχισε από το λιμάνι με προορισμό το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι κάτοικοι ζητούσαν την εκκένωση της Μόρια, κρατώντας πανό στα οποία γράφουν: «Η Μόρια δεν μπορεί να ζει στην απειλή» και «SOS Μόρια, δώστε λύση τώρα». 

Μάλιστα, ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.30 όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΝΔ: Δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη Μυτιλήνη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο πρωθυπουργός που: 

Άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες. 
Έγινε έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα δεν τον αφήνουν να επισπεύσει την διαδικασία ασύλου και την ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών
Δεν αξιοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και ουδείς ξέρει που κατέληξαν.
Αύξησε τον Φ.Π.Α. στα νησιά, ενώ τον παρέλαβε μειωμένο.
Αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του.

Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός».






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου