Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ο Κοντονής αρνείται να αυστηροποιήσει η να καταργήσει τον νόμο έγκλημα των αποφυλακίσεων



Εμμονικός και χωρίς να έχει καμία διάθεση να προστατέψει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα εμφανίστηκε εχθές στην βουλή ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κονοντής.

Απείλησε μάλιστα την κοινωνία ψυχρά αφήνοντας το ενδεχόμενο να παραταθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και μετά τον Σεπτέμβρη, όταν και λήγει η παράταση εφαρμογής που του έχει δώσει ο ίδιος σε βάρος της κοινωνίας και υπέρ του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε επίκαιρη ερώτηση του στην Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καρράς, ζήτησε να εξαιρούνται από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασευόπουλου για την πρόωρη απόλυση όσοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης ιδιωτικής κατοικίας, καταστημάτων κ.ά., όπως στην περίπτωση του άτυχου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο Κοντονής είπε μάλιστα ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλος έχει αλλάξει και με εισήγησή μου μπήκαν περιορισμοί στην εφ’ όρου απόλυση. Τώρα εσείς θέτετε ζήτημα περεταίρω εξαιρέσεων που συνδυάζονται με το θέμα της παράβασης ιδιωτικής κατοικίας ή καταστήματος.. Θα το εξετάσουμε μετά τον Σεπτέμβρη που λήγει η ισχύς του νόμου. Τότε θα δούμε εάν θα παραταθεί ο νόμος Παρασκευόπουλος και επίσης το ζήτημα που θέσατε…».

Με λίγα λόγια μετά από 5 μήνες θα δούμε τι θα κάνουμε για την προστασία των πολιτών, τώρα ο νόμος θα δουλεύει ακόμα για το οργανωμένο έγκλημα και σε όποιον αθώο πολίτη αρέσει γιατί έτσι αρέσει στην αριστερά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου