Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το πρότεινε αυτή το «Μακεδονία του Ίλιντεν» μετά τις αντιδράσεις



Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτή κρυφό καμάρι ότι η πρόταση Ilidenska Republika Makedonija, είναι πρόταση Τσίπρα και κυβέρνησης.

Μετά τις αντιδράσεις το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε δήθεν το βράδυ του Σαββάτου, και επισήμως, την υποτίθεται πρόταση της γειτονικής χώρας, ενώ καλωσορίζει την αποδοχή των Σκοπίων για erga omnes, δηλαδή «για όλες τις χρήσεις έναντι όλων».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ποτέ δεν παραδέχθηκε ανοιχτά ότι θέλει αυτή τη λύση και ότι πρότεινε αυτό το όνομα, και προσπαθεί από εχθές να εκδηλώνει δήθεν τις επιφυλάξεις του για τη συγκεκριμένη διατύπωση και στελέχη της κυβέρνησης να επαναλαμβάνουν ότι υπάρχει μια γενικότερη επιφυλακτικότητα και πως έχουν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως αυτή τη στιγμή δεν εχει ακόμη καταλήξει σε κάτι.

Οι αντιδράσεις των τελευταίων ωρών για το όνομα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνι και τι διαπραγματεύεται και είναι έτοιμη να κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα.

Μετά την νέα "πατάτα" ο Τσίπρας είπε  «Εργαζόμαστε για μια λύση που δεν θα είναι εύθραυστη που δεν θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες, που δεν θα θίγει την αξιοπρέπεια και την ιστορία κανενός από τους δύο λαούς».

Και μη χειρότερα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου