Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ομολογία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου



«Η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης είναι ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την έξοδο από τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου .

«Αυτή είναι η τελευταία προϋπόθεση» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα από το 2015 υπεραποδίδει έναντι των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και το γεγονός αυτό την καθιστά αξιόπιστη. Το σχέδιο της επόμενης τετραετίας περιλαμβάνει τους συμφωνημένους στόχους (σ.σ. μείωση των συντάξεων από 1/12019 και μείωσης του αφορολόγητου ορίου από 1/1/2020). Προϋπόθεση όμως είναι και η μείωση του χρέους.

Αυτή η δουλειά που έχει γίνει έμελλε να αποτυπωθεί σε ένα σχέδιο, ένα σχέδιο που βεβαίως θα κοινοποιηθεί και σε όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. Το κείμενο αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικής προσέγγισης για το μέλλον της χώρας. Είναι ένα συνολικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει τους σκοπούς και τις επιμέρους ενέργειες για την επίτευξη αυτών των σκοπών… Μιλάμε λοιπόν για μια συνολική στρατηγική με σκοπό την έξοδο από την οικονομική καχεξία.

Η Ελλάδα ως μία κανονική χώρα πλέον, ως μία χώρα στον πυρήνα της ΕΕ οφείλει να έχει στρατηγική. Η διαδικασία της εκπόνησης ενός μακρόπνοου σχεδίου αναπτυξιακής στρατηγικής έχει ακολουθηθεί και από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και στην πραγματικότητα συνιστά μια πράξη ευθύνης».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας το περιστατικό της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

«Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της  αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους», είπε ο πρωθυπουργός που εξαπέλυσε ακολούθως τα πυρά του στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; (…) Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου