Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας της Ν. Υόρκης μετά από καταγγελίες για σωματική κακοποίησηΤην παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση κατηγοριών σε βάρος του για σωματική κακοποίηση, «επιθέσεις» και απειλές από τέσσερις γυναίκες με τις οποίες είχε σχέσεις, από το περιοδικό The New Yorker.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, ζήτησε την παραίτηση του Σνάιντερμαν μετά από την ανάρτηση του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.

«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε ο Σνάιντερμαν σε ανακοίνωσή του. «Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των Σημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo.


Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP
naftemporiki.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου