Τρίτη 15 Μαΐου 2018

«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» στις συντάξεις χηρείας διαπιστώνουν 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



Για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» στην απονομή των συντάξεων χηρείας κάνουν λόγο 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική τους ερώτηση.

Στην ερώτησή τους πάντως οι βουλευτές  χαρακτηρίζουν «ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος» τις ψηφισθείσες περικοπές και σημειώνουν:

«Αξίζει όμως να σημειωθεί πως μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα».

Οι ερωτώντες βουλευτές υπενθυμίζουν την δέσμευση της Εφης Αχτσιόγλου για άμεση απόδοση των συντάξεων χηρείας και σημειώνουν ότι «έως και σήμερα παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις  και αναβολές, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες δικαιούχους χήρους και χήρες σε καθεστώς αδιεξόδου, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους».

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν:

1. Για ποιό λόγο καθυστερεί η χορήγηση των συντάξεων λόγω θανάτου στους δικαιούχους;

2. Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας αλλά και η άμεση απόδοσή τους στους δικαιούχους;


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου