Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Έκρηξη Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008



Ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε την ομιλία του με αλήθειες που πρέπει να ακούει συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του.

Αφορμή για τον ουσιαστικό πρόλογο ήταν η επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη οι βανδαλισμοί του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

«Σήμερα τη συζήτηση σκεπάζει η βία κατά Μπουτάρη και η επίθεση κατά του ΣτΕ. Επίθεση από τη μία σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο και από την άλλη σε ένα από τα ανώτατα όργανα της δικαιοσύνης. Με άλλα λόγια διπλό χτύπημα στο δικαίωμα του πολιτη να επιλέγει ποιος τον κυβερνά, να προστατεύεται όταν αδικείται να ζει σε ένα ασφαλές κράτος. Η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή και απόλυτη χωρίς αστερίσκους. Αυτό πράξαμε ως ένα εθνικά υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή.

Είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας κ. Τσίπρα. Να καταδικάσετε και τις κρεμάλες των αγανακτισμένων που νομιμοποιήσατε. Με τις ανεκδιήγγητες φράσεις σας «η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν». Να ζητήσετε συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο. Είναι αποτέλεσμα της δική σας αριστερής ιδεοληψίας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε αυτή του συγκεντρωμένου πλήθους.

Δεν σας επιτρέπω κ.Τσίπρα να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδηποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους. Σας καλώ από αυτό το βήμα σήμερα κ. Τσίπρα να πράξετε επιτέλους κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες. Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη.  Εσείς είστε αυτός που 8 χρόνια μετά δεν είπατε μια λέξη να τιμήσετε την μνήμη των δολοφονημένων της Μαρφίν. Μη με κοιτάτε αμήχανα. Εχετε τεράστια ευθύνη για την ανομία. Στα ζητήματα αυτά θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου