Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Γενικευμένη έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis




Με εισαγγελική παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, διατάχθηκε έρευνα σε καταθέσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και γενικά περιουσιακά στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία εστάλη ο φάκελος της Novartis στη Βουλή.

Η έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εισαγγελικής διερεύνησης για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και η εντολή της εισαγγελέως απεστάλη τόσο στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας όσο και στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς.

Σύμφωνα με την εντολή της κυρίας Τουλουπάκη, πέραν των δέκα πολιτικών προσώπων, έρευνα θα διενεργηθεί και στα περιουσιακά στοιχεία, λογαριασμούς, καταθέσεις και θυρίδες των συζύγων τους αλλά και των ενήλικων παιδιών τους, συνολικά 38 άτομα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τους δέκα πολιτικούς προς το παρόν περιορίζεται στη διερεύνηση στοιχείων για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα, όπως η δωροδοκία, μετά την επιστροφή του φακέλου από την Βουλή και το διαφαινόμενο τέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία δεν εισήλθε στην επί της ουσίας έρευνα της υπόθεσης, προκαλώντας την αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της επιτροπής αναμένεται να αποστείλει σύντομα τον φάκελο της υπόθεσης πίσω στη δικαιοσύνη, κρίνοντας, αντίθετα από άλλες φορές στο παρελθόν, ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου