Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η αστυνομία της Φλόριντα χρησιμοποίησε δάχτυλο νεκρού για να ξεκλειδώσει το κινητό του



Έντονες επικρίσεις δέχονται δύο αστυνομικοί στη Φλόριντα από τους συγγενείς ενός νεκρού ύποπτου για το ξεκλείδωμα του κινητού του.   

Οι ντετέκτιβ φέρονται να μπήκαν σε γραφείο τελετών σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν το smartphone του νεκρού, χρησιμοποιώντας το παγωμένο δάκτυλό του. 

Ο Λάινους Φίλιπ σκοτώθηκε στις 23 Μαρτίου στο Λάργκο, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία σε ένα βενζινάδικο.    Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο Φίλιπ δεν δίστασε να σύρει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό που επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αυτό, χάνοντας τελικά ο ίδιος τη ζωή του.   

 Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του Φίλιπ, όταν η σορός του 30χρονου παραδόθηκε στο γραφείο τελετών Sylvan Abbey, δύο αστυνομικοί ξεκλείδωσαν το κινητό του εκλιπόντος χρησιμοποιώντας το άψυχο δάκτυλό του.    

Η σύντροφός του παρουσιάστηκε εξαγριωμένη στο ABC Action News. «Είναι φρικτό. Επιτρέπεται να βγάλουν έναν νεκρό από τον θάλαμο ψύξης και να το κάνουν αυτό;», αναρωτήθηκε μιλώντας στην κάμερα.    

Νομικοί αναλυτές συγκλίνουν πως αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί δεν ήταν παράνομο, δεδομένου του ενοχοποιητικού ιστορικού.    Άλλωστε οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν συστηματικά τα δάκτυλα θυμάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών για να ξεκλειδώσουν τα κινητά τους, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν μεσάζοντες και εμπόρους ναρκωτικών.    


Με πληροφορίες από BBC 
Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου