Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Κοροϊδεύει η κυβέρνηση Τσίπρα ότι θα μισθώσει γαλλικές φρεγάτες; Το έχει εύκολο το ψέμα!



Επιπολαιότητα και μπόλικο ψέμα ακόμα μία φορά από την ακατάλληλη κυβέρνηση Τσίπρα, με την Γαλλία να διαψεύδει την μίσθωση δύο φρεγατών της.

Η επιπολαιότητα και η έλλειψη σοβαρότητας της κυβέρνηση φάνηκε και από την διαβεβαίωση Κουβέλη πριν λίγες ημέρες στον ΣΚΑΙ που διαβεβαίωνε για την μίσθωση χωρίς να έχει πει το ναι η Γαλλική πλευρά.

Έντονα ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα στα γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει την Ελλάδα ότι η Γαλλία θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες τύπου FREMM στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα Mer et Marin,  αναφέρει ότι η Γαλλίδα υπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών -αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας- καθώς εκτιμάται ότι με την παραχώρηση των φρεγατών θα αποδυναμωνόταν η επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η La Τribune αναφέρει για παρανοήσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας : «Η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει είδηση, αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά". Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».

Τα ερωτήματα πολλά που αφήνουν για ακόμα μία φορά εκτεθειμένη την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Υπήρξε όντως συζήτηση Τσίπρα- Μακρόν για το θέμα με τις φρεγάτες από την οποία ουσιαστικά υπερεκτιμήθηκε η θέληση της Γαλλίας να συζητήσει το ζήτημα;

Υπάρχει επίσημα και γραπτώς το Ελληνικό αίτημα παραχώρησης από την Γαλλία των φρεγατών;

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου