Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Καμίνης για συνταγματική αναθεώρηση: «Δεν είμαστε οι μωρές παρθένες που θα αποπλανήσει ο Τσίπρας»

 Intimenews



Κριτική στην στάση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση άσκησε ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι το βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ή εμείς ή αυτοί» αποδείχθηκε ολέθριο για τη χώρα. «Σήμερα ακούμε από τη Νέα Δημοκρατία να προτείνει μια συνταγματική αναθεώρηση που υπακούει στη λογική του "ή όλα ή τίποτα"» τονίζει ο Γ. Καμίνης και σημειώνει: «Σε μια περίοδο, όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, σε πολιτικό ή συνταγματικό επίπεδο, βαθαίνουν τον διχασμό, κλονίζοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη, «η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις για μια συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για αλλαγές στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος. Για να επανέλθει επιτέλους η πολιτική στο προσκήνιο».

Ο Γ. Καμίνης αναφέρθηκε εκ νέου στην συνταγματική αναθεώρηση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104.6. «Το να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα ούτε σημαίνει ότι εξωραΐζουμε την κυβερνητική πολιτική, ούτε είμαστε οι ανυποψίαστες μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κύριος Τσίπρας. Έχουμε Αυτοπεποίθηση τις δυνάμεις μας, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε, Τι χρειάζεται η χώρα σε συνταγματικό επίπεδο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως προς τις διαφωνίες (σ.σ. του Ευ. Βενιζέλου κατά μείζονα λόγο) ο Γ. Καμίνης σημείωσε: «Σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα οι άνθρωποι δικαιούνται και ευκταίο είναι να έχουν τις απόψεις τους, αλλιώς θα ήμασταν νεκροταφείο και όχι ένας ζωντανός οργανισμός».

Επεσήμανε τέλος ότι υπάρχουν διατάξεις στο Σύνταγμα «που πρέπει να αλλάξουν άμεσα προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και γι' αυτό θα πρέπει να χτίσουμε ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις».



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου