Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το σχέδιο της Ρωσίας για τη Συρία




Το κείμενο που προέβλεπε την καταδίκη της επιχείρησης των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του - Ο γ.γ. του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση"

Απομονώθηκε η Ρωσία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία. Τα μέλη του Συμβουλίου απέρριψαν το σχέδιο απόφασης της Μόσχας που προέβλεπε την καταδίκη των πληγμάτων των Δυτικών χωρών εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.

Η Ρωσία, η Βολιβία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε κατά την έναρξη της συνεδρίασης έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων συνθηκών και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε την κατάσταση σε κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τα βάσανα του Συριακού λαού".

Επιπλέον, είπε ότι οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι οι διεθνείς ερευνητές βρίσκονται στη Συρία κι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την περιοχή όπου φέρεται να διαπράχθηκε η επίθεση με τα χημικά, στη Ντούμα της Συρίας.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου