Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Δεύτερη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στη φτώχεια


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat που κατατάσσουν την Ελλάδα δεύτερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Μετά την αρνητική πρωτιά που πέτυχε η χώρα μας μεταξύ των Κρατών μελών της Ε.Ε. στην ανεργία (20,8%) ακολουθεί, δυστυχώς, νέα αρνητική διάκριση της Ελλάδας στη φτώχεια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., παρουσιάζοντας τα υψηλότερα ποσοστά σοβαρών υλικών στερήσεων των πολιτών: περισσότεροι από 2 στους 10 Έλληνες ζουν σε συνθήκες σοβαρής ανέχειας!

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό του πληθυσμού της Ε.Ε. που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας βαίνει συνεχώς μειούμενο και ανήλθε για το 2017 στο 6,7%. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι υπερτριπλάσιο (21,1%) και η χώρα μας κατατάσσεται πίσω μόνο από τη Βουλγαρία. 

Οι αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, αποδεικνύουν τη συνεχή απόκλιση της Ελλάδας από την Ευρώπη στους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες (σχήμα 1).
  
Ακόμη και οι χώρες που ήταν σε μνημόνιο, εμφανίζουν πολύ μικρότερα αντίστοιχα ποσοστά φτώχειας συγκριτικά με την Ελλάδα: Ισπανία (5,1%), Πορτογαλία (6,9%) και Κύπρος (11,7%) (σχήμα 2).

Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ενώ με ευθύνη της Κυβέρνησης η Ελλάδα παραμένει ουραγός στους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου