Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ακόμα να διαψεύσει ο Τσίπρας τον Ερντογάν ότι του έταξε τους 8 Τούρκους αντικαθεστωτικούς και όλα εξελίσσονται κατά των 2 στρατιωτικών



Μία σκληρή ανακοίνωση υπεκφυγής έβγαλε εχθές το Μαξίμου προς τον Ερντογάν και από την ανακοίνωση ότι αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στο εάν έταξε η όχι τους 8 αντικαθεστωτικούς ο Αλέξης Τσίπρας στον Ερντογάν.

Όλη η υφήλιος γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας τάζει εύκολα, και λέει ψέματα ακόμα πιο εύκολα χωρίς να ντρέπεται μετά για τις πράξεις του, και για τον ελληνικό λαό θα ήταν τίμιο λέξη δύσκολη για τον Τσίπρα να πει ένα ΟΧΙ δεν στους έταξα ποτέ τους 8 για να τελειώνουμε.

Ο Ερντογάν λέει εδώ και μήνες ότι περίμενε τους 8 που του είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας δεν τον έχει διαψεύσει.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν. Διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι θα κανονίσω την υπόθεση. Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Οτι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Δηλαδή η δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει. Για αυτούς τους τρομοκράτες (σ.σ. Τούρκους αξιωματικούς) δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα, αλλά για την υπόθεση αυτή όλοι μπήκατε στην σειρά».


Ο Ερντογάν συνδέει την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο ευνοϊκή δεν είναι.

Την ενοχή Αλέξη Τσίπρα δείχνει το ότι εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχει πάρει τον Ερντογάν ένα τηλέφωνο για να λυθεί το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά να τον πάρει να του πεί τι; Να ζητήσει τι;

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση υπεκφυγής στο "όχι δεν στους έταξα" που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο που δεν διαψεύδει ούτε σε μια λέξη τον Ερντογάν: 

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις. 

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου