Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 52χρονου που πυροβολήθηκε στο σπίτι του στην Κηφισιά




Ο χρόνος, που παραμένει σε σταθερή κατάσταση ένας ασθενής ιδίως τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα μεσα στην Εντατική, είναι για αυτόν κερδισμένος χρόνος, λένε οι εντατικολόγοι.

Σε πολύ κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης. Διανύοντας το τρίτο 24ωρο της νοσηλείας του στο νοσοκομείο - διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος απο δυο ληστές που εισέβαλαν σπίτι του τα χαράματα της Μεγάλης Δευτέρας - ο 52χρονος δίνει μεν σκληρή μάχη για τη ζωή του αλλά πλέον μπορεί να συνυπολογίζεται σε αυτή τη μάχη και ο χρόνος που έχει κερδίσει, δηλαδή ο χρόνος που δεν καταγράφηκε επιδείνωση στην κατασταση της υγείας του. 

Ο χρόνος, που παραμενει σε σταθερή κατασταση ενας ασθενής ιδιως τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα μεσα στην Εντατική, ειναι για αυτόν κερδισμένος χρόνος, λενε οι εντατικολόγοι. Και συμφωνα με το χθεσινό, πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του κ. Σταματιάδη δεν παρουσίασε επιδείνωση, που θα αποτελούσε ένα σημαντικό, μάλλον «βαρύ», δεδομένο στην εκτίμηση των θεραπόντων ιατρών. 

Από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας οπότε ολοκληρώθηκαν πολύωρες σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα, το ήπαρ και τον δεξιό νεφρό και ο 52χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ, μέχρι σημερα η πορεία που διένυσε ήταν πολύ δύσκολη: καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά και του χορηγήθηκαν περισσότερες απο 20 μονάδες αίματος. Υποβλήθηκε σε «διορθωτικές» επεμβάσεις σηπτικής φύσεως - του αφαιρέθηκε αιμοστατικό υλικό που είχε χρησιμοποιηθεί για τις επεμβάσεις του ήπατος και της νεφρεκτομής. Χρειάστηκε να υποστηριχθεί, εκτός από την αναπνευστική, και η νεφρική λειτουργία του ασθενή. Και φυσικά θεωρείται δεδομένο πως θα χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο με τις επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, πχ για να τοποθετηθεί καθετήρας ή κάποια παροχέτευση.


Παναγιώτα Καρλατήρα
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου