Κυριακή 15 Απριλίου 2018

22 υπογραφές ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για τον κρατούμενο απεργό πείνας Δημάκη, ούτε μία για να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου



Αδιαφορώντας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της, και για για το εάν κινδυνεύουν πολίτες από τις αποφυλακίσεις κακοποιών με τις ευλογίες Παρασκευόπουλου - Κοντονή, κάνουν ερωτήσεις για κρατούμενους και ούτε μία γραμμή για τον νόμο έγκλημα.

Ερώτηση κατάθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη για τον Βασίλη Δημάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες και πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Στην  ερώτηση τους ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα του κρατούμενου, και δεν αναφέρουν ούτε μία γραμμή για την απειλή της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών από τις αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών με νόμο του κόμματος τους που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να τερματίσει την απεργία πείνας και δίψας και ζήτησε ο ίδιος την μεταφορά του στο Αττικό, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός Κοντονής λαλίστατος όπως πάντα σε τέτοια θέματα συνεχάρη όσους συνέβαλαν στη θετική κατάληξη της υπόθεσης.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Είχε καιρό να εμφανιστεί ο κ. Κοντονής ειδικά μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, και διάλεξε να εμφανιστεί για τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη και μάλιστα με ιδιαίτερη χαρά. Για να ζητήσει ένα συγνώμη για τον ίδιο και τον προκάτοχο του Παρασκευόπουλο που υπάρχει ακόμα σε ισχύ ο εγκληματικός νόμος αποφυλακίσεων ευνοώντας και μόνο σκληρούς κακοποιούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ούτε λόγος.

Και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας εννοείται ότι ο Βασίλης Δημάκης και κάθε κρατούμενος για εγκλήματα δικαιούται να μορφωθεί με κάθε τρόπο που προβλέπει η νομοθεσία, και η πολιτεία πρέπει να του παρέχει αυτή την βοήθεια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου