Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Θύμα της «Μπλε φάλαινα» 17χρονος στη Μυτιλήνη



Ένας 17χρονος στην Μυτιλήνη, έκανε βουτιά στο κενό από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, όπου διαμένει με την οικογένεια του. 

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πτώση αυτή να συνδέεται με το γνωστό διαδικτυακό παιχνίδι θανάτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/4/2018. Ο ανήλικος μετά την πτώση, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για κατάγματα στο πόδι του. Ευτυχώς, οι κακώσεις στο κεφάλι δεν κρίθηκαν σημαντικές. Αργά το μεσημέρι οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι, αφού η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί και ο τραυματίας επικοινωνούσε κανονικά.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει αποστείλει τον φορητό υπολογιστή του νεαρού στα ειδικά εργαστήρια της, προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδικτυακές συνομιλίες του πριν την πτώση.

Οι κανόνες του αρρωστημένου παιχνιδιού της «Μπλε Φάλαινας» με περισσότερα από 300 θύματα σε όλο τον κόσμο σοκάρουν : «Πρέπει να ολοκληρώσεις επιτυχώς κάθε πρόκληση. Και δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Μόλις τελειώνεις την εκάστοτε πρόκληση, θα μου στέλνεις μια φωτογραφία. Στο τέλος του παιχνιδιού, πεθαίνεις. Είσαι έτοιμος;. Αν σταματήσεις, δέχεσαι απειλές ότι θα σε σκοτώσουν».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δοκιμασία της Γαλάζιας Φάλαινας προϋποθέτει έναν «διαχειριστή» και έναν παίκτη-«σκλάβο». Ο πρώτος δίνει εντολές (μέσω γραπτών μηνυμάτων στο διαδίκτυο) στον «σκλάβο» για 50 ημέρες, ζητώντας του να ολοκληρώσει μια σειρά από 50 «προκλήσεις». Αυτές εκτείνονται από το να ξυπνήσει ο παίκτης νωρίς τα ξημερώματα και να δει ένα θρίλερ μέχρι να αυτοτραυματιστεί και να χαράξει με ξυράφι στο χέρι ή στο πόδι του μια φάλαινα. Ο «σκλάβος» υποχρεούται μόλις τελειώσει μια δοκιμασία να στείλει μια φωτογραφία που πιστοποιεί την ολοκλήρωσή της. Η 50η πρόκληση είναι η αυτοκτονία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προειδοποιήσει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά το " Blue Whale Challenge ” (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»), με ανακοίνωσή της.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου