Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Ψηφιακή απεικόνιση της Ιόνιας Οδού το κατασκοπευτικό θρίλερ με πτήση ελικοπτέρου πάνω από την 117 Π.ΜΜια πτήση που πραγματοποιούσε το περασμένο Σάββατο ελικόπτερο τύπου Eurocopter AS350 Écureuil, στο οποίο υπήρχαν κάμερες εντοπίστηκε από τις αρχές, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ζητήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να ελεγχθεί το πλήρωμα ιδιωτικού ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από την Πελοπόννησο, καθώς έλειπε κάποιο έγγραφο στα σχέδια πτήσης που είχε παραδώσει και είχε κριθεί παράνομη η πτήση του.

Το ελικόπτερο, που σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ενοικιασμένο από αλλοδαπό, δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι, ωστόσο βρέθηκε πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Ο χειριστής οδηγήθηκε από τις αρχές στην αεροπορική βάση των Μεγάρων, όπου συνελήφθη μαζί με άγνωστο αριθμό ατόμων, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν στο ελικόπτερο οι κάμερες.

Σύμφωνα με την αστυνομία η ανάδοχος εταιρεία της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, «Ολυμπία Οδός» είχε μισθώσει το ελικόπτερο ενός Γερμανού να πραγματοποιήσει ψηφιακή απεικόνιση της Εθνικής Οδού από την Κόρινθο έως την Πάτρα.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν και δύο Γάλλοι από την εταιρεία. Ζητήθηκε από την ΥΠΑ να επιστρέψει το ελικόπτερο και να προσγειωθεί στην Πάχη Μεγάρων. Εκεί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων έλεγξαν τα έγγραφα του Γερμανού και διαπίστωσαν ότι όντως ήταν ελλιπή και καθώς η πτήση που πραγματοποίησε κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους όρους και τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία συνελήφθησαν και οι τρεις επιβαίνοντες και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους και όρισε δικάσιμο για την παράβαση.

Από τις Αρχές κατασχέθηκε και το υλικό των δύο καταγραφικών που έφερε το ελικόπτερο για έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει κάτι άλλο κολάσιμο πέρα από το ζήτημα με τα έγγραφα για την άδεια της πτήσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία VIVA HELICOPTER και οι επιβαίνοντες φωτογράφιζαν την Ιόνια Οδό, χωρίς όμως να έχουν ζητήσει άδεια.

Η εταιρεία βρίσκεται στην διαδικασία της έκδοσης αδείας και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι.


Πηγή : parapolitika.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου