Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Σε πανικό το Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για ραντεβού Τσίπρα - Novartis



Σε πανικό το Μαξίμου για τα νέα στοιχεία που έφτασαν με CD στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και όπου υπάρχει αναφορά σε ραντεβού του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η καταγραφή για το ραντεβού Τσίπρα - Novartis είναι πιθανό να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 και αναφέρει «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Η καταγραφή δεν είναι απόδειξη ενοχής λέει το Μαξίμου, αλλά ξεχνάει ότι τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο γιατί τέτοιες καταγραφές δεν είναι ενοχοποιητικές, την ώρα που η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω τους.

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι ο Κ. Φρουζής είχε ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό το οποίο όμως, όπως ισχυρίζεται το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε δεκτό.

«Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το γενικό λογιστήριο του κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρούζης εδώ και πέντε χρόνια περιμένει».

Την εμπλοκή του με δήλωση διαψεύδει και ο δημοσιογράφος Α. Δελατόλλας

Η δήλωση :

«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί... ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή”.
Α.Δελλατολας


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου