Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στην Combat 18



Στην φυλακή οδηγούνται οι τέσσερις από τους επτά κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Μετά την πολύωρη διαδικασία των απολογιών των επτά κατηγορουμένων, ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των τεσσάρων από αυτούς, ενώ για τους υπόλοιπους – μεταξύ αυτών και ο δικηγόρος Πειραιά – επέβαλαν περιοριστικούς όρους και τους έκριναν προσωρινά ελεύθερους.

Στην φυλακή θα οδηγηθούν ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος, τηλεφωνικές συνομιλίες των οποίων έχουν καταγραφεί από την ΕΛΑΣ, αλλά και ένας 22χρονος.

Οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι φέρονται να αρνούνται την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκαν επιμέρους πράξεις που τους καταλογίζονται, όπως ο 35χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε σε δύο επιθέσεις, πλην όμως υποστήριξε ότι πιέστηκε αφόρητα, με απειλές για την οικογένεια του, από τον «αρχηγό» για να λάβει μέρος.

Ο 35χρονος ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι νιώθει «Έλλην πατριώτης, που θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο». Έτσι, όπως φέρεται να είπε στην ανακρίτρια, οι δράσεις που του άρεσαν ήταν «τα γκράφιτι και το κάψιμο της τουρκικής σημαίας».

Ο νεαρότερος από τους προφυλακισθέντες υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με εγκληματική οργάνωση και πως η μόνη του εμπλοκή ήταν ότι προσπάθησε να φτιάξει μία μολότοφ.

Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, οι τέσσερις προφυλακισθέντες φώναζαν «Όχι φυλακές για τους εθνικιστές».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου