Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Διάσταση Μητσοτάκη - Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πάγια θέση του κόμματός της για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία από την παρούσα Βουλή και πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. 

Κατά πληροφορίες η θέση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα από τα σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η κ. Γεννηματά έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής με τις προτάσεις του Κινήματος, ζητώντας να πάρουν θέση για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ιδιες πηγές, η κ. Γεννηματά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κοτζιά κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών.

Θέμα συζήτησης ήταν το Σκοπιανό, με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Κοτζιά να κάνει λόγο για δια ζώσης συνάντηση για αναλυτική ενημέρωση για το μείζον εθνικό ζήτημα. 


ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου