Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Περίεργη υπόθεση: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για έκρηξη βόμβας αλλά η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει




Μια περίεργη υπόθεση προέκυψε από κείμενο αντιεξουσιαστών με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στην Ευελπίδων την οποία η ΕΛ.ΑΣ... διαψεύδει.

Ειδικότερα, η ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου / FAI-FRI» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνει την ευθύνη για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

«Ετοιμάζουμε το ψυχρό μας μίσος και την περίτρανή μας απέχθεια σε δοχεία με μπαρούτι, κι ένα ρολόι που μετράει ανάποδα απ' ότι ο χρόνος σας» γράφουν και υποστηρίζουν ότι τα ξημερώματα Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018 «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι».

Όπως υποστηρίζουν «γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ' το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Κατά την αναρχική ομάδα η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο αλλά και τις εκκενώσεις κτιρίων υπό κατάληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο.

Ωστόσο, η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό καθώς δεν έχει αναφορά για έκρηξη βόμβας στην Ευελπίδων. Ως εκ τούτου, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ερευνάται η περιοχή για ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού.



Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου