Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Έκαναν τα πάντα για να καλύψουν Κουρουμπλή -Πολάκη-Ξανθό τους γλίτωσαν αλλά με διαρροές




Δεν ψήφισε όλο το κυβερνητικό σχήμα για την μη παραπομπή των Κουρουμπλή-Πολάκη-Ξανθού, καθώς κανένας δεν πήρε το πολυπόθητο 153 που σημαίνει ότι κάποιοι εντός της κυβέρνησης ήθελαν να τους δουν στην προανακριτική.

Κανένας από τους τρεις πολιτικούς δεν είχε την ευθιξία και την αξιοπρέπεια να ζητήσει μόνος να γίνει και σε βάρος του προκαταρκτική για το θέμα της Novartis, όπως έκαναν οι προηγούμενοι 10.

Η ψηφοφορία ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις κάλπες. Οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1 ..

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. ‘Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . Παρών ψήφισαν 1 .

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1 .

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου