Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αγριο ξύλο σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους για τους πλειστηριασμούς



«Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης  έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωση της.

Η ΓΑΔΑ αναφέρει ακόμη ότι «για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Αναφέρθηκαν τραυματισμοί τεσσάρων αστυνομικών και ενός ιδιώτη»

Οι τρεις προσαγωγές που έγιναν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Θεμιστοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Τα τρία άτομα αρχικά προσήχθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν όταν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο διαμαρτύρονταν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Νωρίτερα, με γκλομπ και χημικά αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ που αντιτάσσονται στους πλειστηριασμούς. 

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν σε συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, αλλά απωθήθηκαν βίαια από την ΕΛ.ΑΣ. Ένα μέλος της ΛΑΕ, ένας φωτογράφος και πολλοί δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. 


Το μέλος της ΛΑΕ έχει τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι, ο φωτογράφος στον ώμο, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι -μεταξύ αυτών και ο δημοσιογράφος του in.gr- δέχθηκαν επίθεση των αστυνομικών με γκλομπ. Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς και είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των σπιτιών.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση και συλλογή υπογραφών κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησαν το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. 

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς υποκατάστημα τράπεζας επί της Τσιμισκή, κρατώντας πανό, κι αφού φώναξαν συνθήματα, επέστρεψαν στο σημείο της συγκέντρωσης.

Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι οι σημερινοί πλειστηριασμοί στη Θεσσαλονίκη είναι "εκτός του διεκδικητικού πλαισίου" καθώς οι διαμαρτυρίες γίνονται για την προστασία από πλειστηριασμούς της "λαϊκής κατοικίας και περιουσίας".

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα γίνει γνωστό εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα συλληφθούν.


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου