Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία στην Ελλάδα



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας και το κράτος δικαίου, προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός σε άρθρο του στους FT. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να επιβάλλει στην Ελλάδα ένα ανελεύθερο λατινοαμερικάνικου τύπου καθεστώς, γράφει σε άρθρο του στους Financial Times ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση Novartis. 

O κ. Σαμαράς επισημαίνει πως ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η οικονομία της αναπτύσσεται ξανά, η πολιτική κατάσταση στην χώρα παρουσιάζει μια διαφορετική, πιο σκοτεινή εικόνα.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας και το κράτος δικαίου, προειδοποιεί. 

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση αρνήθηκε να υπερψηφίσει νομοσχέδια που είχαν σαν στόχο να σταματήσουν την αιμορραγία στα δημόσια ταμεία. Όταν ανέλαβε την εξουσία, σημειώνει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να καταργήσει μέτρα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σήμερα είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησε τα προηγούμενα τρία χρόνια και βλέπει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις είναι τα μισά από όταν ανέλαβε την εξουσία.

Ως έσχατη λύση, γράφει ο κ. Σαμαράς, ο απελπισμένος κ. Τσίπρας επέλεξε να εξοντώσει του αντιπάλους τους. Θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική Novartis από ένα διεθνές σκάνδαλο σε μια επιχείρηση πολιτικής λασπολογίας, τονίζει ο ίδιος.

«Εγώ και άλλος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ υψηλόβαθμοι πολιτικοί, κατονομάζονται σε μια έκθεση του εισαγγελέα διαφθοράς στην Ελλάδα για την διαφθορά στον τομέα της υγείας» γράφει ο κ. Σαμαράς. Όπως υπογραμμίζει οι κατηγορίες είναι ασαφείς και αβάσιμες και βασίζονται στις καταθέσεις τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο στόχος του κ. Τσίπρα και των εταίρων του είναι να απαξιώσουν τους αντιπάλους τους. Είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται που το τελικό θύμα των πράξεων τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία, υποστηρίζει. 

Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζει στο άρθρο του στους FT ότι τον Φεβρουάριο, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας, προειδοποίησε την Βασιλική Θάνου, να μην εκφοβίζει τους δικαστές στην υπόθεση Novartis. Αναφέρει επίσης ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε στο κοινοβούλιο ότι είναι σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός δημοσίευσε άρθρο για την υπόθεση που επικαλείται τον εμφύλιο πόλεμο.

«Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους δημοκρατικούς θεσμούς για να επιβάλλουν στην Ελλάδα ένα ανελεύθερο λατινοαμερικάνικου τύπου αριστερό καθεστώς. Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο «εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες» κι αν είναι.

Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει  την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων.

Επισημαίνουμε, όμως,  ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι  θα τον διαβάσουν και αμερικάνοι», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : euro2day.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου