Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Γαλλία: Αριστερός υποψήφιος βουλευτής «γιόρτασε» το θάνατο του ήρωα αστυνομικούΟ Στεφάν Πουσιέ συνελήφθη την Κυριακή στο σπίτι του - «Ο θάνατος ενός αστυνομικού, σημαίνει έναν ψήφο λιγότερο για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», έγραψε μεταξύ άλλων.

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία από το σχόλιο στο twitter ενός αριστερού υποψήφιου βουλευτή στη Γαλλία, ο οποίος «γιόρτασε» το θάνατο του ήρωα αστυνομικού στην υπόθεση ομηρίας από τζιχαντιστή, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Στεφάν Πουσιέ συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές μετά το ποστάρισμά του στο twitter για τον Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του προκειμένου να σώσει τους πολίτες που κρατούσε ομήρους ο τζιχαντιστής. Ο αστυνομικός προσφέρθηκε να αντικαταστήσει έναν όμηρο και να δώσει τη ζωή του κάνοντας το καθήκον του μέχρι -κυριολεκτικά- την τελευταία στιγμή του.

«Κάθε φορά που σκοτώνεται ένας αστυνομικός... σκέφτομαι τον φίλο μου Remi Fraisse», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στεφάν Πουσιέ στο twitter, αναφερόμενος στο όνομα ενός ακτιβιστή ο οποίος έχασε τη ζωή του από χειροβομβίδα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μεγάλων επεισοδίων και συγκρούσεων.


Ο Πουσιέ θεωρείται ότι ανήκει στο ακροαριστερό τόξο. Στην ανάρτησή του μάλιστα, υποστήριξε ότι ο θάνατος ενός αστυνομικού, σημαίνει έναν ψήφο λιγότερο για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η ανάρτησή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του να διαγραφεί.

Η αστυνομία, ωστόσο, τον εντόπισε την Κυριακή στο σπίτι του, στη βορειοδουτική Γαλλία και προχώρησε στη σύλληψή του μετά απο επιχείρηση που οργανώθηκε. Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι για προώθηση της τρομοκρατίας και προπαγάνδα.

Αν το δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Πουσιέ, κινδυνεύει με επτά χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Ο Στεφάν Πουσιέ ήταν υποψήφιος με το κόμμα La France Insoumise στις περυσινές εκλογές που διεξήχθησαν στη Γαλλία.

Ο Αρνό Μπελτράμ, προσφέρθηκε να αντικαταστήσει μία γυναίκα όμηρο, όταν ένας τζιχαντιστής εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Trebes, την Παρασκευή και κατονομάστηκε ως εθνικός ήρωας για την πράξη αυτοθυσίας στην οποια προέβη.


Σάββας Μιχάλαρος
Πηγή : protothema.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου