Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Καταγγελία Ρωμανιά: Ο Κουτεντάκης πρότεινε αύξηση εισφοράς για την υγεία



Σύμφωνα δε με τον εργατολόγο, η αύξηση στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις ήταν πρόταση της κυβέρνησης, όχι των δανειστών.

Σε καταγγελία ότι ήταν ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης που πρότεινε στους θεσμούς αύξηση της εισφοράς για την υγεία και στις επικουρικές συντάξεις προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Ρωμανιάς. 

Σύμφωνα δε με τον εργατολόγο, η αύξηση στις εισφορές για την υγεία στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις ήταν πρόταση της κυβέρνησης, όχι των δανειστών. 

«Tο πρώτο πεντάμηνο (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Κουτεντάκης (νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής) πήγαινε ως επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί το ασφαλιστικό, η ομάδα με τον κ. Κουτεντάκη εισηγήθηκε να αυξηθεί η εισφορά για την υγεία και επί των επικουρικών συντάξεων από 0% στο 6%. Έγινε το 4% στις κύριες συντάξεις 6%, και το 0% έγινε 6% και στις επικουρικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

«Μου κάνει εντύπωση… Η ομάδα αυτή πήγαινε και έκανε διαπραγμάτευση, δεν είχε ιδέα για το ασφαλιστικό, και διαπραγματευόταν για το ασφαλιστικό» πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς.

«Πουθενά δεν ισχύει στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα δεν ίσχυε, ίσχυσε με πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά. 



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου