Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Για ποιες προσλήψεις προσωπικού μιλούν; Ο «Ευαγγελισμός» αδειάζει…



Ρεπορτάζ του iatropedia για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το ΓΝΑ "Ευαγγελισμός", φέρνει στην επιφάνεια την φοβερή έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού... Κι αν λάβουμε υπόψη ότι πανελλαδικά από τα δημόσια νοσοκομεία λείπουν 20.000 νοσηλευτές, καταλαβαίνουμε τις συνθήκες που επικρατούν...

Τα στοιχεία και ο αριθμοί είναι αμείλικτοι:

Τα έτη 2016 και 2017 όπως και το πρώτο 3μηνο του 2018 στον "Ευαγγελισμό" δήλωσαν παραίτηση, ή συνταξιοδοτήθηκαν ή πήραν μετάθεση 123 μόνιμοι νοσηλευτές ή βοηθοί νοσηλευτών ή βοηθητικό προσωπικό.

Το ίδιο διάστημα έχουν προσληφθεί 40 ενώ έχουν πάει με 2ετή σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ άλλοι 70 που ωστόσο του χρόνου απολύονται!

Ακόμα όμως και με αυτούς τους έκτακτους του ΟΑΕΔ, δεν καλύπτονται τα κενά αυτών που αποχώρησαν! Και με τις διάφορες προκηρύξεις 65 θέσεων που έχουν γίνει, πήγαν μόλις 12 (που συμπεριλαμβάνονται στους 40 τους οποίους αναφέρουμε παραπάνω)!

1000 προσλήψεις

Αν σε αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός έχει ξεκαθαρίσει μιλώντας στην ΕΙΝΑΠ ότι για το 2018 και 2019 θα γίνουν μόνο 1000 προσλήψεις για όλα τα νοσοκομεία και καμία παραπάνω, βλέπουμε ένα αδιέξοδο...

"Δυο το λάδι, τρεις το ξύδι" δεν βγαίνουν οι αριθμοί και η δημόσια υγεία δείχνει να βουλιάζει σε έναν κυκεώνα υποστελέχωσης χωρίς τέλος!

Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα από την ενημέρωση της ΕΙΝΑΠ μετά την πρόσφατη  συνάντηση με τον υπουργό Υγείας:
"Σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργεί η απόλυση 400 νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ, πάλι με ισόποσους επικουρικούς θα αντικατασταθούν! Η αιτία; Δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα προκήρυξη μη ιατρικού προσωπικού ούτε το 2018 ούτε το 2019 εκτός από 1.000 για πιθανή αντικατάσταση των 1.000 επικουρικών μη γιατρών. Είναι βέβαια πασίγνωστο ότι τα οργανικά κενά ξεπερνούν τις 20.000!

Επιμένουμε στο πάγιο αίτημά μας:

Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, τώρα.

Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός".


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου