Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ομολόγησε πέντε φόνους... για πλάκα και το πλήρωσε



Ένας 43χρονος άνδρας από τον Βόλο "ομολόγησε" πέντε φανταστικούς φόνους μέσω email στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστώσει όπως είπε στο Δικαστήριο την ετοιμότητα της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 43χρονος, που είναι άνεργος και άγαμος, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο οποίο έγραφε ότι διέπραξε πέντε φόνους, και ήθελε να παραδοθεί, ζητώντας συμβουλές για το τι έπρεπε να κάνει.

Οι αστυνομικοί του απάντησαν ζητώντας του να τους πει πού βρίσκεται και ο 43χρονος τους έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν τον άνδρα με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης στην Αρχή και της παράνομης κατοχής μαχαιριού, διότι σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του, εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο ματσέτες με λάμες μήκους 30 και 42 εκατοστών.

Ο 43χρονος δικάστηκε την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και στο Δικαστήριο ομολόγησε ότι δεν διέπραξε πέντε φόνους, αλλά ότι έχει αστικές διαφορές με κάποιον συμπολίτη του, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προσθέτοντας ότι σκεφτόταν να διαπράξει φόνο.

Ο άνδρας ανέφερε στο Δικαστήριο ότι είπε ψέματα, διότι ήθελε να διαπιστώσει την ετοιμότητα της Αστυνομίας και των Δικαστικών Αρχών.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή τριετίας και δικαίωμα έφεσης και 600 ευρώ χρηματική ποινή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου διέταξε την ψυχιατρική εξέταση του 43χρονου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: magnesianews.gr

enikos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου