Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Κάνει το «άσπρο μαύρο» ο Κοντονής: Δεν υποκύψαμε στους «μπαχαλάκηδες» για τον Γιαγτζόγλου



Προσπάθεια του υπουργού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...

Επιχειρεί να εντάξει την επίμαχη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στο «κάδρο» της αναδιοργάνωσης των φυλακών του Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων - Επίθεση στη ΝΔ και... ωραιοποίηση της κατάστασης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Όχι μόνο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για την πλήρη υποταγή στα «θέλω» των «μπαχαλακήδων», που τον οδήγησαν στην μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, αλλά επιχειρεί και να ωραιοποιήσει την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, την ίδια στιγμή  που η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μόλις ένα 24ώρο πριν, έθεσε για ακόμη μια φορά την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προ των πολιτικών ευθυνών της για την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στις φυλακές. 
          
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης των φυλακών της χώρας, μετέτρεψε το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων. Έτσι, ανακοίνωσε την μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, την μεταγωγή σε αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους βέβαια θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. 
          
Δηλαδή, το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος του κρατουμένου να μεταχθεί στις φυλακές του Πειραιά, αλλά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.
          
Οι μεταγωγές αυτές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, χθες η Νέα Δημοκρατία απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ενδίδει στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, είτε λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών, ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, στη  χθεσινή ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση, που επιχείρησε με φωτογραφική διάταξη να βγάλει από τη φυλακή τον Ξηρό και άλλαξε το νόμο για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας, ενδίδει πλέον και στους εκβιασμούς και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, μεταφέροντας τον “ήρωά” τους Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού».
          
Σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή της, απαντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα μια φορά επιδίδεται σε μια άθλια δημαγωγία και αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων» και προσθέτει ότι «με  τη φθηνή ρητορεία του τρόμου και τα φληναφήματα για "νόμο και τάξη" παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών, που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει».
          
Αντίθετα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η κυβέρνηση δουλεύει με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό».
          
Η κυβέρνηση, συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ασκεί πολιτική αρχών χωρίς εύνοιες, αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες: στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης αναδιοργάνωσης της φυλακής Κορυδαλλού και λειτουργίας της ως κατάστημα κράτησης υποδίκων, αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) η μεταγωγή πολλών κρατουμένων από και προς την Αθήνα».

Ακόμη, υπογραμμίζεται  στην ανακοίνωση ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό, περί μεταγωγής εδώ και τώρα, καθώς λειτούργησε στη βάση προειλημμένων αποφάσεων για μετακίνηση κρατουμένων, η υλοποίηση των οποίων θα είναι προοδευτική σε χρόνο που ούτως ή άλλως θα ανέκυπταν για πολλούς απ’ αυτούς, επιτακτικοί λόγοι, διεξαγωγής δικών κ.λπ.».

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ωραιοποιεί την κρατούσα κατάσταση στις φυλακές της χώρας, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται τις αρχές ως εμμονές, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών. Θέλει να ξεχνάει φυσικά η Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, όταν παρίστανε την άτεγκτη και κατόπιν έτρεξε στο τέλος πανικόβλητη να νομοθετήσει ειδικά μάλιστα για την περίπτωση "Ρωμανού". Τέλος, σημειώνουμε ότι η Ν.Δ. είναι πλήρως υπεύθυνη για την ντροπιαστική εικόνα της χώρας μας διεθνώς σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα, που είχε ως αποτέλεσμα τις απανωτές καταδίκες της Ελλάδας, τα πρόστιμα ή ακόμα και την απαξιωτική "δημόσια δήλωση" του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως τα τελευταία τρία χρόνια, χάριν στις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης οι οποίες συνεχίζονται και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες με επίκεντρο το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού στο οποίο εντοπίζονται ακόμη σοβαρές παθογένειες και δυσλειτουργίες σε αντίθεση με τα περιφερειακά καταστήματα κράτησης, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου