Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση χώρων υπό κατάληψη - Δώδεκα προσαγωγές



Σε εξέλιξη είναι, από τις πρωινές ώρες σήμερα, μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στις περιοχές των Εξαρχείων και του Κουκακίου για την εκκένωση τριών χώρων που τελούσαν υπό κατάληψη. Η αστυνομική επιχείρηση αφορά σε καταλήψεις κτιρίων στις οδούς Καλλιδρομίου, Ζαΐμη στα Εξάρχεια και στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί δώδεκα άτομα, όλα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου.

Ειδικότερα, τα δέκα άτομα βρίσκονταν εντός του χώρου και τα δύο, που προσήχθησαν από άνδρες των ΜΑΤ, έξω το κτίριο.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών. Ειδικότερα, της Ματρόζου ανήκει στον "Ευαγγελισμό", της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ και της Καλλιδρομίου σε ιδιώτη. Σημειώνεται ακόμη, ότι οι δώδεκα προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές είχαν και πάλι εισβάλει στην κατάληψη Gare, όπου είχαν κατασχέσει βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια και άλλα «πολεμοφόδια», που χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών. 

Η αστυνομία είχε προχωρήσει και σε τέσσερις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο Γερμανών υπηκόων. 

Στους τέσσερις συλληφθέντες συγκαταλέγεται 43χρονος Ελληνας που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε εντοπιστεί τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με δύο καταζητούμενους –τότε– νεαρούς που είχαν μετάσχει στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο δεύτερος Ελληνας δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν. Περιγράφεται ωστόσο από αστυνομικούς ως ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε πάρει μέρος στην κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας και πιο πρόσφατα σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. και στον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου