Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών συρμών


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 2-3-2018 στο Σταθμό του Μετρό "Αττική", από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τέσσερις (4) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, γιατί λίγο νωρίτερα εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατούσε σε βαγόνι συρμού, αφαίρεσαν από επιβάτη το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά του αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα το συνωστισμό που επικρατεί σε ώρες αιχμής, κύκλωναν το θύμα τους και ακολούθως ένας εξ αυτών αφαιρούσε το πορτοφόλι του, το κινητό του ή άλλα αντικείμενα, παραδίδοντάς τα σε έτερο δράστη, για αποφυγή εντοπισμού του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου