Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας πέντε μελών εγκληματικής ομάδας σωματεμπορίας



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας πέντε (5) μελών εγκληματικής ομάδας καθώς και οι φωτογραφίες δύο εξ αυτών, οι οποίοι στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού. Η εν λόγω σπείρα εξαρθρώθηκε στις 10-2-2018 από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Συγκεκριμένα :

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10-2-2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν δώδεκα (12) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και δέκα (10) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Ρουμανία, Ρωσία, Γεωργία και Καζακστάν). Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ (8) επιπλέον μέλη καθώς και ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και προσήχθησαν οκτώ (8) επιπλέον άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων καθώς και του Νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Στο πλαίσιο ερευνών της ανωτέρω Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων, εντοπίσθηκε ανήλικη υπήκοος Βουλγαρίας η οποία είχε στρατολογηθεί από την οργάνωση με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση. Συγκεκριμένα, η ανήλικη εκδίδονταν σε ξενοδοχεία, οικίες και οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από διετίας και πλέον, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες κυρίως υπηκόους Αλβανίας και Ρουμανίας, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση, καθώς επίσης και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Περαιτέρω, για την προσέλκυση πελατών, διατηρούσαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που περιείχαν φωτογραφίες των γυναικών.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τα χρηματικά ποσά των -63.830- ευρώ και -880- δολαρίων ΗΠΑ
Έξι (6) αυτοκίνητα
Τρείς (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Ενενήντα έξι (96) κινητά τηλέφωνα
Πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου και των ιστοσελίδων

Επιπρόσθετα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία στην ανήλικη υπήκοο Βουλγαρίας, θύμα εμπορίας ανθρώπων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα καθώς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την συλληφθείσα: 

1. (επ) AMAXOPULU (ον) NADESHA του LEONID και της LIUBOV , γεννηθείσα στις 6-10-1976 στο Καζακστάν 



και τους μη συλληφθέντες : 

2. ΜΠΛΙΝΤΟ ΡΟΜΕΟ του Μίρι και της Αρντιάνα, γεννηθέντα στις 2-11-1993 στο Φιέρ Αλβανίας 



3. (επ) BOGDANOVYCH (ον) TETYANA του IVAN και της VERA , γεννηθέντα στις 28-9-1965 στην Ουκρανία 

4. (επ) CURA (ον) ERALDI του BASHKIM και της TEYTA , γεννηθέντα στις 6-10-1994 στην Αλβανία 

5.  ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ του Σεραφείμ και της Ρηνούλας, γεννηθέντα την 1-1-1980 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476826 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου