Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Νέες προκλήσεις από Τουρκία: Άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο




Σε μια ακόμα –πρωτοφανή αυτή τη φορά- πρόκληση σκοπεύει να προχωρήσει η Τουρκία, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Συγκεκριμένα, η Τουρκία είχε εκδώσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα NAVTEX δεσμεύοντας περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά και πως το μόνο που μένει είναι η εντολή του «Σουλτάνου» Ερντογάν. 

Την ίδια ώρα, γύρω από την περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι θα βρίσκονται 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας, προκειμένου να μην αφήσουν τα τουρκικά σκάφη να προκαλέσουν. 

Παράλληλα, η αυριανή επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 είναι αφιερωμένη στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στην Αδριανούπολη, όπως αναφέρει η Ημερήσια Διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου